Stiri din Romania

Posted in constiinta & tehnica by tudor on February 23, 2009

o fotografie din 2007, publicata in Jurnalul ne informeaza ca 67. 783 de gospodarii din Romania sunt inca neelectrificate. acum o saptamana transpir de zor in sauna uscata citind ca Romania este pe primul loc la risipa de energie din Europa. singura? nu. uite-o si pe Bulgaria.

descopar niste fotografii in care Iliescu joaca petanque si popice cu sotii Ceausescu. cu siguranta primul i-a batut pe ultimii doi.

citesc si nu pricep:  “Cumpăr bord Peugeot 305, motor 304. Vând bord de 304.” candidat pentru anuntul anului.

caut pe internet corespondentul vizual al expresiei “splendoare in iarba.” gasesc foarte multe articole si imagini legate de tenis. filmul vine abia pe pagina a treia sau a patra.

celor cu memorie vizuala buna, le recomand o incursiune nocturna in pasajul de la Universitate,  preferabil dupa ora 00.  nu va asteptati ca dupa stalpii de grosimea unui coloane “dorice” sa reapara vechile cete de aurolaci si homlesi si sa faca “bau”.  totusi, daca vreti sa aflati unde au disparut aurolacii, stati de vorba cu paznicii de acolo. au mult timp liber si le face placere sa schimbe o vorba. doua. depinde cat adevar incape in urechile voastre.

ma intreb de ce dracu’ sediul Transelectrica de langa biserica Armeneasca trebuie sa fie luminat ca un brad de Craciun la mijloc de februarie. pe diagonala, in statia lui 69, un sediu de birouri isi petrece noaptea pe intuneric. deci se poate.

va mai amintiti numeroasele blocuri de locuinte incepute pe vremea comuistilor si lasate apoi in paragina? pregatiti-va sa vedeti cladiri de birouri construite pe jumatate si abandonate. dar nu din pricina vreunei hotariri de guvern. haha, nu. ci deocamdata din lipsa de fonduri.

vineri, 28 februarie, ora 13, se discuta in Consiliul General Planul Cismigiu-Brezoianu. cel cu blocuri de 42 metri in zona protejata de 16 metri.  cel cu avize ilegale si calcule matematice gresite.  cel ridicat fara acordul comunitatii. cel care nu constituie o trista exceptie. un plan pe care Ministerul Culturii a cerut Primariei sa il suspende. incredibil, nu?

din cate inteleg, vineri, ora 12, in fata Primariei, se lasa cu un miting de protest. revin cu detalii.

Tagged with: , , ,

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. actiunea sociala said, on February 23, 2009 at 12:35 pm

    eu vin! evident

  2. bazooka ivanel said, on February 26, 2009 at 3:47 pm

    http://forum.arkitera.com/attachments/mimarlik/12737d1212139855-foster-ve-no
    uvel-londra-ve-barselona-tore-agbar-jpg

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Swissre.and.tower42.londo
    n.arp.jpg

    as recomanda trogloditilor care se entuziasmeaza la articolul asta semidoct sa vizioneze linkurile de mai sus… pentru cei care cred ca la bucuresti s-a descoperit roata democratiei pot mentiona ca e vorba de 3 orase din lumea a 3-a Frankfurt, Londra si Barcelona… astept plin de interes comentariile profesorilor de urbanism exaltati de “atacul turnurilor”…

    cu drag:

    bazooka ivanel

  3. bazooka ivanel said, on February 26, 2009 at 4:14 pm

    man da astora ce sa le facem ca sperie veveritele pe o raza de 2000 km???!!!


    la astia crezi ca mai doarme vreun peste in raul Hudson??? ca pe Calarasi iti zic eu ca nu dorm pt. ca intunericul total al orasului ii lasa sa vanda linistiti fete sau cocaina…


Leave a comment