Lantul ironiilor

Posted in constiinta & tehnica, istorie si istorii by tudor on March 16, 2009

segregated-water-fountains1

in timpul guvernului Antonescu, o mare parte din tigani au fost deportati in Baragan, unde urmau sa traiasca in ceea ce se vor dovedi un fel de lagare siberiene, varianta +45 la umbra. care umbra?

in timpul guvernelor comuniste, tiganii au fost recuperati de pe te miri unde si trimisi in capitala unde au fost instalati in foste case burgheze si conace boieresti. astazi, poti descoperi o parte din Baragan in centrul Bucurestiului. sa nu se supere nimeni.

in 1492 regina Isabela de Aragon a Spaniei, culegea roadele finantarii unei expeditiii sinucigase. descoperirea Americii.

dar, in acelasi an, pe 31 octombrie, aceeasi regina semna aparitia Inchizitiei; 200,000 de oameni liberi de catolicism au fost prinsi descoperiti si azvarliti in ocean.cand ultimul picior de “strain” a parasit uscatul, Biserica si-a intors fata spre propria-i curte.

daca ar fi stiut Regina ce avea sa se nasca pe tarmurile descoperite de Columb…

unii i-ar spune democratie si ar pune fericiti lacat ironiilor, dar se uita prea des cum indienii bastinasi au fost pe rand masa de manevra si carne de tun in razboiul de secesiune, vanati in ceea ce s-a numit apoi USA, pentru a fi in cele din urma aruncati in rezervatii de genu’ Baragan, unde nu crestea picior de buffalo.

au urmat negrii, eliberati dar nu prea, pana mai ieri.

revin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: