Presedintele lumii

Posted in in societate, politikaa by tudor on October 31, 2008

stipulez de la bun inceput. nu am urmarit foarte atent disputa electorala dintre Barack Obama si John McCain. nu ca nu m-ar interesa deriva mondiala in care plutim, ci pentru ca subiectul se afla putin mai incolo de interesele mele. si eu, ca tot omul de rand, am ales sa asist la deznodamant, analizand mai putin un modus operandi care nu intra in preocuparile mele zilnice.

totusi, n-am putut sa nu ma impiedic de charisma pe care o respira/inspira Barack “Osama”, porecla pe care i-am dat-o gandindu-ma la celalalt, la randu-i un personaj foarte popular in lumea araba intr-o anumita conjunctura/perioada. o comparatie fortata de imprejurarile in care traim si de refuzul personal de a mai crede in salvatori ai planetei, indiferent de culoarea lor, de tara de origine sau de partidul pe care il reprezinta. pe romaneste spus, nu pot sa nu ma impiedic de gandul ca Obama umbla precum lupul alb deghizat in oaia neagra.

dincolo de niste consideratii poate naive, ramane un aparat de propaganda democratica uns formidabil. cel putin asa se vede de aici. interactiunea mea cu candidatul democrat s-a concretizat in articole din presa scrisa si in spoturi de promovare electorala. ultimele, primite evident pe messenger si postate pe YT. incredibil de bine realizate, si cu evident, milioane, daca nu chiar zeci de milioane de vizitatori. conteaza? conteaza. sa nu uitam ca nu mai e deloc la indemna sa strangi 3 milioane de oameni in piata mare. cei 100,000 de oameni stransi de Obama la un miting electoral chiar inseamna un record.

un record de popularitate mondiala, ramas pana azi dimineata fara dovezi, cand iata ce descopar la sfarsitul unui articol din Cotidianul:

Sondajele efectuate de institutul Gallup în afara Statelor Unite arată că populaţia globului doreşte, în proporţie covârşitoare, victoria democratului Barack Obama. Dacă ar fi să aleagă olandezii, Obama ar ieşi câştigător cu 74% din voturi, iar englezii l-ar vota în proporţie de 60%. Jumătate dintre coreeni şi dintre saudiţi speră ca McCain să piardă cursa pentru Casa Albă, iar 67% dintre japonezi şi canadieni îl preferă pe Obama.”

ta-daa!

chiar daca nu va fi ales presedinte al Americii, Barack Obama ar putea deveni presedintele lumii. dincolo de ironie, socot ca ar fi foarte util daca principiile din fotbal s-ar aplica si in politica. nu de alta, dar umbla multi impostori prin palatele noastre.

si acum o intrebare la care sa meditezi pe weekend. tu pe cine ai transfera in clasa politica romaneasca?

Tagged with: , ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Brooxeles said, on October 31, 2008 at 2:44 pm

  pe Brianna banks, macar ea e pe fata o profesionista, sau o profesionista pe fata…si pe spate, ce mai o profesionista oricum ai lua-o, sau da-o…hai v-am pupat pe portofele

 2. dick media said, on October 31, 2008 at 3:08 pm

  haha, daca i asa mai bine o transferam pe alina plugaru in parlament, ca sa avem si noi ciociolina noastra.
  acum pe bune, oare nu ne ar prinde si noua bine o angelina merkel?

 3. ana said, on November 2, 2008 at 10:29 am

  f tare postul asta, fara gluma. bravo:)

 4. […] mai departe de saptamana trecuta aveam si noi un articol intitulat Presedintele lumii. fara nici o urma de ironie, ma bucur. cu siguranta mai sunt multi altii care au tras aceeasi […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: