Sunt fascist! [fotbal pe extreme]

Posted in aceasta viata sportiva, politikaa by tudor on September 28, 2008

Christian Abbiati, portarul Milanului (AC Milano, Italia) declara conform ifotbal: “Nu mi-e rusine sa-mi afirm convingerile politice. Sunt de acord cu fascismul si cu valorile pe care le promoveaza, cum ar fi patriotismul si increderea in biserica. Au readus ordinea in tara cat timp au fost la putere si au facut foarte multe lucruri bune. Totusi, nu sunt de acord cu rasismul si nu cred ca astfel de manifestari trebuie incurajate”!

astazi, fotbalul se joaca pe extreme. si asta pentru ca asa-zisa civilizatie nu mai permite decat culoare foarte inguste pe axul central al ideologiilor de tip totalitar/autoritar. de aceea Abbiati a simtit ca discursul lui are nevoie de ultima fraza. sau poate dintr-un motiv mult mai uman: Seedorf, Kaka sau Emerson, elemente inferioare in caietul de sarcini fascist, l-ar putea contrazice oricand cu talpa inainte pe tibie. totusi, Berlusconi nu se baga si la antrenamente.

pentru cine nu stie, AC Milan e echipa lui Silvio Berlusconi. cel mai bogat om al Italiei, actual prim-ministru, prieten bun cu Putin, si un fervent sustinator al extremei drepte, judecand dupa atributiile lui si ale ministrilor din propriul cabinet.

ecourile politicii de remaniere etnica si culturala au ajuns si la noi; muncitorii ilegali si tiganii romani au simtit pe pielea lor noua directie. nu-i asa ca-i amuzant cum noi, urmasii Romei, am invadat Roma, declansand un nou episod in razboiul daco-roman? se pare totusi ca nu. drept raspuns, presedintele partidului separatist “Liga Nordului” si ministru pentru reforma monetara, Umberto Bossi a declarat ca “imigrantii ilegali trebuie vanati cu orice metode, fie prietenesti, fie ostile; iar pe parcurs intervine un moment cand forta trebuie folosita.”

dar sa nu ne plangem de mila. baietii au alte planuri. criza imigrantilor romani este doar un antrenament cu public (n.r mUE). miza e alta. suprematia Nordul bogat si supunerea Sudului, sarac si impur din punct de vedere rasial. adica inferior. o sa spuneti ca sunt nebun, dar frunzarind istoria aflam ca regimul fascist din perioada lui Mussolini a inseamnat printre altele si deportarea italienilor de origini dubioase. desigur, o sa ma intrebati si ce-i cu asta, azi e duminica, iar fascisti nu mai sunt din ’45. e adevarat, dar pe 25 aprilie 2008, de sarbatoarea Rezistentei Anti-Fasciste, Berlusconi ii saluta in mod oficial pe cei care l-au aparat pe Benito Mussolini, cerandu-le tuturor sa inteleaga motivele gruparii “Ragazzi di Salo” – nimic altceva decat niste fascisti de buna-credinta – si de ce nu, sa ii sustina. ceea ce s-a si intamplat ulterior prin vocile a diversi ministri.

dar sa ne intoarcem la stirea noastra. din convingere sau nu, declaratia lui Abbiati va reverbera cu potential de imn in piepturile galeriei. masa de manevra pentru spectacolul politic si avanpost pentru gruparile neo-naziste. ramane acum sa vedem la ce e mai sensibil platitorul de abonament. la tehnica lui Kaka sau la culoarea lui. 🙂

surse: Google, ifotbal

filme pe tema: Il mio fratello e figlio unico

Advertisements

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. ionutmt said, on September 29, 2008 at 7:15 am

  Cred ca derbyul de aseara a raspuns la intrebarea ta din final 🙂 Desi as fi preferat sa nu o faca :))

 2. dick media said, on September 29, 2008 at 7:38 am

  sa inteleg ca au fost mai atenti la culoarea lui?

 3. ionutmt said, on September 29, 2008 at 7:45 am

  nope :))

 4. Georgeta said, on September 29, 2008 at 1:47 pm

  inter ftw,

  on topic, mai bine la ei, decat la noi, cu banel in noua dreapta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: