Cartea cartilor [oh-la-laa!]

Posted in in societate, poola-cultura! by tudor on September 23, 2008

“Cred ca a fost pentru prima oara in viata cand a asistat la o criza de isterie jurnalistica. Cei care au mai vazut asta, pricep…”

e vorba de un fragment dintr-o carte. o carte despre Cioaca, ce anunta o isterie nationala. exact. cei care stiu despre ce este vorba, pricep. se vinde azi impreuna cu JN. pe scurt, 177.775 de exemplare. cu siguranta va deveni best-seller Romaniei. de maine il veti vedea in toate regiile de transport din tara, parazitand avid dintr-un creier in altul.

recunosc, astazi departamentele de marketing isi intampina publicul din ce in ce mai bine. mai tineti minte gaina cu trei picioare si omniprezentele stiri de la ora 5? pareau doar o bresa, un accident nefericit intr-o societate aflata in trecere dintr-o lume in alta. o rana plina de puroi pe care cealalta societate se chinuia s-o dezinfecteze si s-o inchida.

dar inca nu-i venise nimanui ideea unui serial.  ziarele sa nu uite. iar noi sa nu mai radem.

principalul merit ii apartine lui dan diaconescu. proiectul lui a inceput ca o gluma proasta, o dejectie reprimata intr-o debara. debaraua a ramas aceeasi, dar gluma, din ce in ce mai proasta, a inceput sa prinda coaja acoperind, ati ghicit, exact rana de care vorbeam. dar nu pentru a vindeca, ci pentru nivelul urmator.

si vine ziua de 23 septembrie 2008. zi de poveste. intr-o tara in care abonatii TV abandoneaza incet-incet maratonul Elodia, vine JN, strange mizeria in 200 de pagini si o detoneaza cu precizie in multime. un virus cu fragmentatie insotit de o intrebare in care ne regasim cu totii, vrand-nevrand. DE CE ?!

Advertisements

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Delice said, on September 23, 2008 at 3:16 pm

  Am vazut si eu astazi “fitzuica” de 200 pag la un chiosc. Era sa ma impiedic.

 2. ioana said, on September 23, 2008 at 3:21 pm

  Stii raspunsul din reclama?
  Pentru ca meritam :))

 3. doricles said, on September 23, 2008 at 3:34 pm

  intr-adevar, fiecare primeste ce merita.

 4. ZuzuZuzu said, on September 23, 2008 at 3:48 pm

  De ce? pai daca asta cerem? asta ne dorim, cu asta ne hranim si din asta “crestem” – uite ca asta primim.

 5. Sustin Revolutia Spirituala! « po-la-laa! said, on September 25, 2008 at 10:08 pm

  […] de ce? pentru ca acum doua zile, JN arunca cu seminte de rahat in populatie. sa spunem ca noi incercam sa plantam altceva. ne vedem duminica, 28 sep, la concertul […]

 6. interesting said, on September 27, 2008 at 11:56 pm

  Om bun, in fond, povestea asta are legatura cu stirile de la ora 5 ori cu dejectiile de la otv doar in mintile unora. Si, pana la urma, e normal sa fie asa. daca n-ar fi, mi-as pune serioase probleme. de genul: ia te uita, gandim toti la fel! ceea ce, din fericire, nu-i posibil. om bun, in fond, povestea asta este (pe langa o fabuloasa ocazie a unora de a toca marunt vietile unor oameni spre deliciul celor care vor asta) un caz unic in romania. e o intamplare care te face sa te intrebi daca e posibil ca in timpul domniei ADN-ului cineva poate sa ucida si sa nu fie prins. Desigur, crime cu autor necunoscut sunt cu toptanul. dar in alte contexte… ai scris frumos ce-ai scris. dar atat. ai facut-o doar de dragul vorbelor. si din placerea de a da o palma inteligenta otv-istilor. am nimerit aiurea pe site-ul asta. cautam cartea aia. eram curioasa sa vad ce se scrie despre ea, ca n-am apucat sa o cumpar. dar am s-o fac.

 7. dick media said, on September 28, 2008 at 10:54 am

  interesting opinie, probabil tot de dragul vorbelor a aparut si cartea asta. niste vorbe de care nu are nimeni nevoie, sau in cel mai bun caz, un procuror general. o sa spuneti ca-s cinic, dar sper sa ingropam odata subiectul asta undeva unde sa nu-l descopere nimeni.
  cheers!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: